Nieuws

Ajax vertegenwoordigd in Elftal van de Week: 'Nog altijd zo fit als een hoentje'

Ajax vertegenwoordigd in Elftal van de Week: 'Nog altijd zo fit als een hoentje'

2 mei - 14:58
0

Mario Been heeft als rapporteur namens De Telegraaf twee Ajacieden opgenomen in zijn Elftal van de Week. Dusan Tadic en Davy Klaassen zijn verkozen door de 58-jarige analist.

Been begrijpt niets van mensen die stellen dat Daley Blind en Tadic 'op' zouden zijn door hun leeftijd. 'Tadic brak het record van doelman Gert Brals met zijn 124ste Eredivisie-duel op rij', schrijft hij in de ochtendkrant. 'Zo fit als een hoentje dus ook, ondanks zijn leeftijd. En als je zijn rendement dan weer ziet over een heel seizoen, dat is ongekend.' De Serviër staat dit seizoen op het duizelingwekkende aantal van zeventien assists en dertien doelpunten in 31 Eredivisie-wedstrijden.

'Hij brak nu de wedstrijd weer open met een geweldige goal en had de 'assist' toen Timber de paal raakte en Klaassen het afmaakte.' De middenvelder is de andere speler van de Amsterdammers in zijn Elftal van de Week. 'Ajax heeft weinig diepte in het spel, maar Klaassen is daar dan natuurlijk uitstekend geschikt voor. Die tweede goal legde hij geweldig in de bovenhoek'. Uiteindelijk bleek die treffer zaterdagavond het slotakkoord van de ontmoeting met PEC Zwolle: de hoofdstedelingen wonnen eenvoudig met 3-0.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie