AC Milan blijft op koers voor Scudetto, Internazionale wint ook

01-05-2022 20:35

Zowel AC Milan als Internazionale hebben zondag weer drie punten aan hun totaal mogen bijschrijven. De Rossoneri hadden het lastig met een taai Fiorentina (1-0), waar de Nerazzuri het uitduel met Udinese met 1-2 wonnen.

AC Milan - Fiorentina 1-0
De opdracht voor AC Milan was simpel: als de komende vier wedstrijden gewonnen zouden worden, is de landstitel een feit. Theo Hernández leek de thuisploeg van een bliksemstart te voorzien, maar in aanloop naar het doelpunt van de linksback was buitenspel geconstateerd.

Lange tijd leek het erop dat de Milanezen niet verder zouden komen dan de brilstand. Zlatan Ibrahimovic werd binnen de lijnen gebracht ten faveure van Olivier Giroud om iets te forceren. Uiteindelijk was het een andere aanvaller die uitgroeide tot goudhaantje. De pijlsnelle Rafael Leão zorgde acht minuten voor tijd voor opluchting en hield AC Milan aan kop: 1-0.

Udinese - Internazionale 1-2
Internazionale kende een sterk begin. Ivan Perisic kopte raak na een corner van Federico Dimarco. Na 35 minuten maakte Lautaro Martínez vanaf elf meter de 2-0. In eerste instantie schoot hij de toegekende strafschop nog tegen de paal, maar de rebound met zijn hoofd ging er wel in. Het was alweer de 21ste treffer van de Argentijn dit seizoen: een persoonlijk record.

Met Stefan de Vrij negentig minuten binnen de lijnen - en Denzel Dumfries heel de wedstrijd op de bank - voetbalde Inter zich in de tweede helft eenvoudig naar de zege. Ignacio Pussett scoorde nog namens Udinese, maar verder kwamen zij niet.

Door de overwinning blijft Internazionale in het spoor van koploper AC Milan: met nog drie duels te gaan bedraagt de achterstand twee punten.