Nieuws

Sampaoli onder de indruk van Feyenoord: Anders geef ik ons weinig kans

Sampaoli onder de indruk van Feyenoord: "Anders geef ik ons weinig kans"

29-04-2022 08:06 Laatste update: 08:30

Jorge Sampaoli was niet te spreken over het defensieve optreden van Olympique Marseille. De trainer zag zijn ploeg met 3-2 verliezen van Feyenoord, mede door een enorme blunder achterin.

"Feyenoord is een ploeg die erop ingericht is om druk te zetten", aldus Sampaoli tegenover de Franse media, geciteerd door Voetbal International. "We waren dus niet verrast, maar uiteindelijk hadden we het wel erg lastig."

Feyenoord kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar zag Marseille voor rust nog terugkomen tot 2-2. "Zij dicteerden het spel voor rust. In de tweede helft kregen we de controle, zonder helaas te scoren. Daardoor werd de wedstrijd beslist door een eigen fout. Op dit niveau mag dit niveau gebeuren."

Sampaoli zag zijn ploeg moeite hebben met het spel van Feyenoord. Door het vroege druk zetten kwam Marseille in de tweede helft door een gruwelijke fout van verdediger Duje Caleta-Car gelijk weer op achterstand. "Meerdere factoren speelden een rol, denk ik: de pressing, de atmosfeer... Er ontstonden lastige situaties. Het was moeilijk om in ons spel te komen. Dat zorgde weer frustratie en daarna ging we fouten maken. Laat dit een goede les voor de toekomst."

Marseille zal moeten scoren in eigen huis, wil het de finale bereiken. "Om door te gaan, zullen we dat niveau moeten bereiken in het Stade Vélodrome. Anders geef ik ons weinig kans. Deze wedstrijd zal in fysiek opzicht ook wel zijn sporen nalaten. Zondag wacht ons alweer een heel belangrijk duel (met Olympique Lyon, red.). Dit was voor beide elftallen een groot fysiek gevecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!