Nieuws

Veermannetjes waren erbij: 'Ik stond echt met knikkende knieën op de tribune'

Veermannetjes waren erbij: 'Ik stond echt met knikkende knieën op de tribune'

26-04-2022 12:23

Henk Veerman en Joey Veerman waren vrijdag aanwezig bij het promotieduel tussen FC Den Bosch en FC Volendam. De twee Volendammers waren er niet gerust op, maar volgend seizoen speelt 'hun' club na ruim tien jaar weer in de Eredivisie

In gesprek met VoetbalPrimeur scheen Henk Veerman zijn licht op de spannende promotiewedstrijd. "Den Bosch gooide de druk er flink op het laatste kwartier, en dat balletje van de lijn... Het was voor mij wel even zweten", geeft Henk Veerman toe. "We hebben een slechte periode achter de rug, maar dit seizoen ook al een hoop geluk gehad, dus ik had wel het gevoel dat het goed zou komen. En anders hadden we nog twee wedstrijden gehad. We hebben een mooi feestje gevierd. Ik was rond een uur of half twee thuis, dus dat was wel oké. Nee, ik moest rijden, dus de biertjes moest ik laten staan."

"Ik stond echt met knikkende knieën op de tribune", geeft Henk Veerman toe. De FC Utrecht-spits kwam recentelijk onder vuur te liggen vanwege een interview. "Mij werd gevraagd: Robert Mühren en jij in de spits? Ik zei: dat zou wat zijn. Dat antwoord zou ik ook geven wanneer iemand mij vraagt of ik naar FC Barcelona ga. Ik bedoelde het letterlijk: het zou wat zijn. De indruk werd een beetje gewekt alsof ik erg graag zou willen."

"Welnee, ik wil helemaal niet weg", verzekert Veerman. "Ik speel hier pas drie maanden. Voetballen voor je dorp is altijd prachtig. Dat zal ongetwijfeld in de toekomst een keer gaan gebeuren. Het is mooi dat Volendam en Utrecht elkaar weer tegenkomen in de Eredivisie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!