Nieuws

De Wit zag transfer naar AZ van mijlenver aankomen: Ik zei: ik denk het wel

De Wit zag transfer naar AZ van mijlenver aankomen: "Ik zei: ik denk het wel"

20-04-2022 18:42

Mees de Wit kijkt uit naar zijn toekomstige periode in het shirt van AZ. De kersverse aanwinst is pas amper een dag AZ'er, maar spreekt nu al zijn ambitieuze carrièreplannen uit.

AZ maakt maximaal drie miljoen euro over aan PEC Zwolle. Zijn concurrent Owen Wijndal kwam hij al even tegen. "Bij de keuring sprak ik even met hem, een leuke gozer", zegt De Wit bij AZ TV. "Na de wedstrijd tegen AZ vroeg hij of ik naar AZ kwam. Ik zei: ik denk het wel. Maar in de media kon ik dat natuurlijk niet zeggen, nu wel. Vorige week had ik het gevoel dat het rond zou komen. Mike Willems (technisch manager PEC, red.) heeft er een goede rol in gespeeld. Ik ben PEC dankbaar, ook dat ik iets terug kan doen."

"Ik wil veel wedstrijden spelen, misschien wel kampioen worden, of in de top-vier spelen", zegt De Wit. "Ik heb ambitie, dus als het heel goed gaat, wil ik over een paar jaar een mooie stap maken naar een andere club", blikt de linksback, die voor vijf jaar getekend heeft in Almaar, vooruit.

Technisch directeur Max Huiberts doet een boekje open over het aantrekken van De Wit. "Mees kwam positief uit de rapporten. Hij is bij Ajax begonnen als linksbuiten, daarna is hij wat naar achteren gegaan. Wij zien hem uiteraard op links spelen, maar hij kan ook op het middenveld of centraal achterin spelen. Het is een multifunctionele speler die we op meerdere posities kunnen gebruiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s