Nieuws

Chong hoopt nog altijd op doorbraak bij United: 'Het vertrouwen van hen is er'

Chong hoopt nog altijd op doorbraak bij United: 'Het vertrouwen van hen is er'

20-04-2022 16:44 Laatste update: 16:49

Tahith Chong heeft een doorbraak bij Manchester Unit nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De aanvaller komt tegenwoordig op huurbasis uit voor Birmingham City, maar droomt nog altijd van het spelen op Old Trafford.

"Het doel blijft natuurlijk Manchester United. Ik ben er nu bijna zes jaar. In het begin keek ik mijn ogen uit. Ik deelde de kleedkamer soms met sterren als Paul Pogba, Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic. Daar droom je van als kind. Van de trainingen bij United heb ik van hen zoveel geleerd", vertelt Chong in gesprek met Voetbal International.

De Nederlander raakte geblesseerd en maakte tijdens het revalideren kennis met Cristiano Ronaldo. "Dat zijn voor mij inspirerende momenten natuurlijk. Cristiano was geïnteresseerd in mij en welke blessure ik had. Super aardige man, maar dat zijn eigenlijk al de sterren die bij Manchester United spelen. Neem Pogba, hij vertelt je tijdens trainingen wat je goed doet en als het wat minder gaat, geeft hij je advies over hoe het beter kan."

Chong sluit in het nieuwe seizoen weer aan bij Manchester United. "Het vertrouwen van hen is er in elk geval. Ze hebben de optie in mijn contract gelicht, ze zien al mijn wedstrijden en in de gesprekken die ik heb gevoerd met Darren Fletcher blijkt dat ze tevreden zijn met mijn ontwikkeling. Ze willen ook echt dat ik in de voorbereiding op komend seizoen weer bij hen aansluit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!