'Hernández hoort vonnis: Bayern-verdediger zes maanden de cel in'

'Hernández hoort vonnis: Bayern-verdediger zes maanden de cel in'

19 oktober - 07:44
Bundesliga 0 Reacties

Lucas Hernández moet een halfjaar de gevangenis in. De Franse linkspoot krijgt die straf voor het negeren van een vonnis uit 2017. Hij zou destijds huiselijk geweld hebben gebruikt tegen zijn vriendin, wat hem een taakstraf en een contactverbod opleverde.

Daar had Hernández vier jaar geleden geen boodschap aan, aangezien hij en zijn vriendin het huwelijksbootje instapten. De twee zijn nog altijd samen, al zal zijn vrouw het zes maanden zonder hem moeten doen. Binnen tien dagen moet de linksback achter tralies. Hij mag zelf kiezen in welke Spaanse gevangenis hij zijn straf uitzit, meldt het ANP.

De verdediger van Bayern München speelde ten tijde van het voorval bij Atlético Madrid. In Spanje blijft een contactverbod altijd van krijgt, ook als betrokkenen aantonen het goed te hebben gemaakt. Hernández legt zich echter niet neer bij zijn straf en gaat in beroep. Wanneer het hoger beroep wordt toegekend, hoeft hij niet de cel in.

Naar verwachting speelt Hernández in de Champions League tegen Benfica woensdagavond in elk geval nog mee. De vrouw van de verdediger gaat nog altijd vrijuit, aangezien zij op het moment van de aanhouding geen vonnis kreeg. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie