Nieuws

'Witte rook op komst: Schmidt tekent tweejarig contract bij Benfica'

'Witte rook op komst: Schmidt tekent tweejarig contract bij Benfica'

11-04-2022 10:52 Laatste update: 11:00

Roger Schmidt gaat op korte termijn een contract ondertekenen bij Benfica, dat meldt Fabrizio Romano. De doorgaans goed geïnformeerde sportjournalist laat weten dat de Duitse oefenmeester voor twee seizoenen gaat tekenen in Portugal.

Schmidt wordt al een langere periode in verband gebracht met een overstap naar Benfica. De Duitse oefenmeester zal zijn handtekening onder een contract ot medio 2024 gaan zetten. Hij zal in Lissabon aan het einde van het seizoen de interim-trainer Nélson Veríssimo op gaan volgen. Volgens Romano zit de deal in de 'afrondende fase' en zal er in de komende weken witte rook komen.

De transferexpert laat in een bericht op Twitter ook weten dat Schmidt zich nu volledig wil focussen op PSV. De Eindhovenaren strijden nog op drie fronten mee om de prijzen. De Duitse oefenmeester won in Nederland enkel de Johan Cruijff Schaal (2021) en liet eerder al weten dat hij zijn periode bij PSV succesvol wil afsluiten.

Begin dit jaar maakten de Eindhovenaren bekend dat Schmidt zijn contract bij de club niet wilde verlengen, waardoor hij PSV aan het eind van het seizoen zal verlaten. Hij tekende in 2020 een contract in Eindhoven, maar is na twee seizoenen al toe aan een nieuw avontuur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!