Nieuws

Sugawara merkt verschillen met Japan: 'Die Nederlandse vrouwen bijvoorbeeld'

Sugawara merkt verschillen met Japan: 'Die Nederlandse vrouwen bijvoorbeeld'

09-04-2022 13:59 Laatste update: 11-04-2022 17:16

Yukinari Sugawara speelt al geruime tijd voor AZ, maar moet nog altijd wennen aan het leven in Nederland. Drie jaar geleden tekende de Japanner een contract bij de club uit Alkmaar, maar staat nog altijd te kijken van de cultuurverschillen.

Op het voetbalveld is Sugawara inmiddels een vaste waarde bij AZ, maar daarbuiten moet hij nog wennen. "De Nederlandse vrouwen bijvoorbeeld", zegt hij tegen de NOS. "Die zijn zo lang. In Japan moet ik altijd naar beneden kijken, maar hier zelfs naar boven om ze aan te kijken. En het eten hier! De eerste keer dacht ik echt: wat is dit? Een soort stamppot met vlees erop. Er lag ook geen rijst bij en ik hoorde dat er aardappels in zaten. Toen dacht ik: zo'n cultuur hebben ze dus..."

De Japanner, die uit de voeten kan op de gehele rechterflank, kan zich wel vinden in het Nederlandse voetbal. "Het niveau in Nederland ligt hoger. Al denk ik dat Japanse spelers een betere techniek hebben. Wat mij vooral opviel, was de enorme wil om te winnen. Die indruk kreeg ik al heel snel. Zelfs als we een wedstrijdje op de training spelen, wil iedereen winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!