Nieuws

Fraser krijgt volle laag van Studio Voetbal-tafelgast: Het is pijnlijk en fout

Fraser krijgt volle laag van Studio Voetbal-tafelgast: "Het is pijnlijk en fout"

4 April - 08:26
0

Henk Fraser maakte zondag geen goede beurt bij Studio Voetbal-tafelgast Arno Vermeulen. De Sparta-trainer deed een aantal opmerkelijke uitspraken over het gokschandaal rondom Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers.

Fraser bekende na afloop van het duel tegen sc Heerenveen (1-1) niet te hebben getwijfeld over het selecteren van Beugelsdijk of Meijers. Sterker nog, de trainer liet Beugelsdijk invallen én de verdediger kreeg de aanvoerdersband. Dat terwijl twee dagen geleden het nieuws naar buiten kwam dat de Hagenaren betrokken zijn bij de illegale goksite Edobet.

"Dit soort zaken wordt bepaald door justitie", zei Fraser naderhand. "Ik moet denken aan de belangen van Sparta en het kan me niks schelen wat andere mensen daarvan vinden. Volgens mij is het een journalistiek iets", waarna de assistent van Van Gaal bij Oranje de vergelijking maakte met wat roddelsites.

"We praten over fantastisch journalistiek onderzoekswerk van het AD en wij bij de NOS met de podcast over matchfixing", aldus Vermeulen bij Studio Voetbal. "Alles wordt gecheckt en nog eens gecheckt. Dat gooit hij op een hoop. Het is pijnlijk en fout van Fraser. Dat moet je niet zeggen en het mag hem niet overkomen. Heel slecht. Het zijn gewoon feiten."

Zowel Beugelsdijk als Meijers hebben tienduizenden euro’s betaald in ruil voor aandelen in Edobet. De goksite is inmiddels uit de lucht. De Haagse Sparta-verdedigers moeten vrezen voor een schorsing door de FIFA. "Die mannen erkennen die aandelen te hebben. Het is informatie die bekend is", voegt Vermeulen eraan toe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie