Nieuws

Pikante keepersclash bij Twente-PSV: Ik zag de spanning in Joëls ogen

Pikante keepersclash bij Twente-PSV: "Ik zag de spanning in Joëls ogen"

01-04-2022 10:00

Joël Drommel en Lars Unnerstal staan zaterdag voor het eerst tegenover elkaar tijdens FC Twente-PSV. De keepers ruilden afgelopen zomer van club en bij de een is dat vooralsnog beter uitgepakt dan bij de ander.

Eric Weghorst haalde Drommel ooit als talent naar FC Twente en werkte daar samen met de doelman. Weghorst ziet Drommel groeien bij PSV. "Joël was in het begin bij PSV misschien wel te geconcentreerd, hij wilde zich zo graag bewijzen dat hij verkrampte”, aldus Weghorst tegenover Tubantia. "Als ik naar hem keek, zag ik wat spanning in zijn ogen."

"Joël is een vechter, altijd al geweest. Hij heeft vaker tegenslagen gehad, maar heeft zich altijd weer terug geknokt. Hij heeft bij PSV op één wedstrijd na alles gekeept in zijn eerste seizoen. Dan doe je niet alles verkeerd.  Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat slagen bij PSV en dat hij dit seizoen in de bekerfinale en de competitie nog een belangrijke rol gaat spelen."

Weghorst speelde ook een rol bij de komst van Unnerstal, de huidige keeper van Twente. "In 2020 heb ik een scoutingsrapport over hem ingeleverd bij technisch directeur Ted van Leeuwen. Er was sprake van dat Joël weg zou gaan en wij moesten bij Twente op zoek naar een alternatief. Mijn advies was duidelijk: als er een mogelijkheid is hem te halen, dan zou ik voor hem gaan. Uiteindelijk bleef Joël."

"Vergeet niet dat het bij een club als PSV heel anders keepen is. Je krijgt doorgaans maar een paar ballen in een wedstrijd op goal en dan moet je er staan. Unnerstall doet het geweldig, maar schrijf Joël nooit af."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!