Wedstrijdverslag

Onana stunt met Kameroen na knotsgekke verlening, ook Ghana met Kudus naar Qatar

Onana stunt met Kameroen na knotsgekke verlening, ook Ghana met Kudus naar Qatar

30-03-2022 09:48 Laatste update: 10:03

Kameroen heeft dinsdagnacht voor een stunt gezorgd door zich te plaatsen voor het WK. Met André Onana onder de lat wist het in de slotseconden van de verlening te scoren, waardoor Algerije het WK vanaf de bank mag beleven. Mohammed Kudus deed ook goede zaken met zijn Ghana. The Black Stars speelden gelijk tegen Nigeria en dat was genoeg voor het ticket.

Algerije - Kameroen 1-2
Wie van te voren zijn geld moest inzetten op één van de beide ploegen, had waarschijnlijk voor Algerije gekozen. De heenwedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de ploeg van sterspeler Riyad Mahrez en FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki waardoor deelname aan het WK binnen handbereik lag. Het was echter Kameroen dat van zich af beet. Bayern München-spits Eric Choupo-Mouting was goed voor de openingstreffer. In de resterende zeventig minuten werd niet meer gescoord, wat betekende dat beide teams gingen verlengen.

In het begin van de verlening kwam RKC Waalwijk-speler Ahmed Touba binnen de lijnen. De Algerijn viel goed in en was een paar minuten later verantwoordelijk voor een goede voorzet die werd binnengekopt door Islam Slimani. De Olympique Lyon-spits gebruikte echter zijn hand, waardoor het feest niet doorging. Vlak voor het verstrijken van de verlening was daar dan alsnog Touba die de Algerijnen liet juichen. Een hoekschop werd binnengekopt door de verdediger: 1-1. In de 124e minuut was het dan toch Kameroen dat als laatste lachte. Karl Toko Ekambi schoot een doorgekopte opportunistische voorzet langs de doelman van Algerije: 1-2.

Nigeria - Ghana 1-1
In het treffen tussen Nigeria en Ghana begon Kudus in de basis. De heenwedstrijd tussen beide ploegen was geïndigd in een 0-0 gelijkspel, dus op voorhand lagen alle uitkomsten nog open. Ghana opende sterk en maakte al snel het belangrijke uitdoelpunt, wat in de WK-kwalificatiereeks in Afrika nog wel dubbel telt. Arsenal-middenvelder Thomas Partey probeerde het van buiten de zestien en liet de Nigeria-doelman grabbelen: 0-1.

Tien minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Het was de Nigeriaans-Nederlandse William Troost-Ekong die voor de gelijkmaker zorgde. De geboren Haarlemmer faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Negeria drong nog aan en deelde met Victor Oshimen nog enige speldenprikjes uit, maar er werd niet meer gescoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!