Nieuws

KNVB benaderde Bosz na vertrek Koeman: Vraag was: ben je beschikbaar?

KNVB benaderde Bosz na vertrek Koeman: "Vraag was: ben je beschikbaar?"

16-10-2021 12:17 Laatste update: 13:43

Peter Bosz hoopt in de toekomst nog eens bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De 57-jarige oefenmeester was na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona al in beeld bij de KNVB, maar hij nam het belletje van directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma niet echt serieus.

"Zijn vraag was: ben je beschikbaar? Terwijl hij wist dat ik toen onder contract stond bij Bayer Leverkusen", zegt Bosz in De Telegraaf. "Dat was het eigenlijk. Als mij was gevraagd of ik bondscoach wilde worden, was dat in ieder geval iets geweest om over na te denken. Ik denk dat ik ook in dat geval gewoon bij Leverkusen was gebleven. En nu heb ik bij Lyon een contract tot medio 2023. Als er mensen zijn die vooruit willen plannen en bepaalde ideeën hebben, mogen ze me bellen. Zolang dat niet gebeurt, houd ik er geen rekening mee."

Bosz blijft evenwel beschikbaar in de toekomst. "Natuurlijk zou ik ooit bondscoach willen worden, als die kans zich voordoet." Hij denkt dat zijn manier van spelen ook bij Oranje aan kan slaan. "Het probleem is niet om mijn manier van spelen over te brengen, maar dat spelers die manier met hoge intensiteit aan moeten kunnen. Aan de andere kant: iedere speler die bij een topclub speelt, weet wat het is om met een hoge intensiteit te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!