Nieuws

Moses wil Moskou verlaten voor Burnley, maar Premier League houdt transfer tegen

Moses wil Moskou verlaten voor Burnley, maar Premier League houdt transfer tegen

26-03-2022 21:28

Victor Moses wil Rusland verlaten, maar wordt tegengehouden door de Premier League. Burnley is geïnteresseerd in de vleugelspeler van Spartak Moskou, maar de transfer is tegengehouden door de Engelse voetbalbond. 

Dat weet Sky Sports te melden. De Nigeriaanse aanvaller zit nog altijd vast in Rusland, terwijl de achterban van de speler al in Engeland is gearriveerd. De Premier League wil een eerlijk competitieverloop en heeft daarom de transfer stopgezet. Moses is geïsoleerd van vrienden en familie in Moskou. De UEFA en FIFA hebben een speciale regeling getroffen waardoor alle spelers die actief zijn in Oekraïne en Rusland als het ware "contractloos" zijn en naar een andere club kunnen vertrekken door de onrust in beide landen. 

Burnley dacht een slag te kunnen slaan met de extra transferperiode die voor spelers in Rusland en Oekraïne is vrijgemaakt. Door de invasie van Rusland kunnen spelers uit beide landen worden aangetrokken door andere clubs. Moses speelde eerder voor Chelsea in de Premier League. De Engelse voetbalbond heeft niet verdere uitleg gegeven over het besluit en weigerde te reageren tegenover Sky Sports

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!