Nieuws

Zahavi haalt niet zijn gelijk na remise: 'Na afloop is het altijd makkelijk'

Zahavi haalt niet zijn gelijk na remise: 'Na afloop is het altijd makkelijk'

11-03-2022 07:03 Laatste update: 09:59

In het Conference League-duel van donderdag met FC Kopenhagen koos Roger Schmidt aanvankelijk voor een systeem zonder spits. Eran Zahavi begon op de bank door het besluit en kwam na rust binnen de lijnen bij een 1-3 achterstand. De aanvaller weigert echter zijn trainer te bekritiseren.

Uiteindelijk wist PSV de achterstand naar een 4-4 gelijkspel om te buigen. Na afloop werd Zahavi gevraagd of Schmidt niet beter met hem in de basis had kunnen beginnen. "Ik wil niet ingaan op de beslissingen van de trainer", sprak Zahavi tegenover ESPN. "Cody maakte een mooi doelpunt als spits. Na afloop is het altijd makkelijk om te zeggen wat er niet goed ging. Ik denk dat in de tweede helft gewoon de spirit veranderde: we hebben alles gegeven om ons terug te vechten."

Door het gelijke spel in Eindhoven moet PSV volgende week winnen in Kopenhagen. "Kopenhagen is een goede tegenstander. Dat wisten we al en hebben we nu ook gezien. Aan de ene kant is dit resultaat teleurstellend, want een thuiswedstrijd wil je altijd winnen. Maar na een eerste helft waarin je met 1-3 achter staat… Het was echt een rare wedstrijd."

Kopenhagen ontvangt PSV op 17 maart om het tweeluik af te sluiten voor een plek in de kwartfinales van de Conference League. De twee ploegen trappen af om 18.45 uur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!