Kogel is door de kerk: Vitesse en Sparta spelen in blessuretijd gestaakt duel uit

08-03-2022 20:37 Laatste update: 22:22

Vitesse en Sparta Rotterdam moeten de slotminuten van het gestaakte duel tussen de twee clubs uitspelen. Dat maakt de KNVB op dinsdagavond via de officiële kanalen bekend. Op vrijdag 4 maart ging het mis in GelreDome en maakte het thuispubliek zich schuldig aan meerdere misdragingen.

Doelman Maduka Okoye werd meermaals belaagd en een cameraman raakte lichtgewond door een stuk vuurwerk. Voor scheidsrechter Rob Dieperink was het reden genoeg het duel in de blessuretijd definitief te staken. De wedstrijd werd eerder al tijdelijk stilgelegd, maar de misdragingen van het thuispubliek hielden niet op. Na de staking gaf de KNVB aan dat er een onderzoek zou volgen, waarna de manier van uitspelen zou worden bepaald. Het duel zou óf opnieuw moeten worden gespeeld, óf de 0-1 tussenstand zou als eindstand gelden, óf de resterende minuten zouden moeten worden uitgespeeld.

Nu het onderzoek is afgerond, kiest de KNVB voor de laatste optie. Sparta heeft de punten hard nodig en staat met 0-1 voor in het duel. De Rotterdammers zullen nu opnieuw naar Arnhem moeten afreizen om zes minuten blessuretijd uit te spelen en de voorsprong vast te houden. Wanneer het duel wordt afgerond, is nog niet bekendgemaakt door de KNVB.

Sparta klimt met een overwinning naar de zestiende plaats van de Eredivisie als het de voorsprong in deze minuten vast weet te houden. Fortuna Sittard zal de rode lantaarn overnemen als dit het geval is.