Wedstrijdverslag

De Roon pakt rood, Karsdorp blinkt uit: Roma wint nipt in eigen huis van Atalanta

De Roon pakt rood, Karsdorp blinkt uit: Roma wint nipt in eigen huis van Atalanta

05-03-2022 19:47 Laatste update: 23:19

AS Roma heeft op zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Serie A. Bezoeker Atalanta Bergamo was niet in staat de openingstreffer van Tammy Abraham weg te poetsen. Daarmee trok Roma aan het langste eind in de achtervolging op nummer vier Juventus. Het werd in het Stadio Olimpico 1-0. 

Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners begonnen alle drie aan de aftrap bij La Dea. Rick Karsdorp mocht bij Roma in de basis starten. Roma ging op jacht naar de openingstreffer en beloonde zichzelf na ruim een half uur spelen. Karsdorp vuurde de bal naar voren en vond Nicolò Zaniolo, die de bal goed aannam en op Tammy Abraham afspeelde. De van Chelsea afkomstige aanvaller faalde niet en zorgde voor de openingstreffer. 1-0 was ook de ruststand.

Een kwartier na rust werd Koopmeiners gewisseld voor Ruslan Malinovskyi. Atalanta probeerde met man en macht de belangrijke gelijkmaker te scoren, maar slaagde er uiteindelijk niet in. De slotfase was het meest interessant in Rome: De Roon kreeg in de blessuretijd een discutabele gele kaart en vocht de beslissing aan. De Nederlander mocht daarna met rood vertrekken wegens aanmerkingen op de leiding. Henrikh Mkhitaryan maakte een opzettelijke handsbal in de slotminuut en mocht ook vroegtijdig gaan douchen.

Door de overwinning komt Roma op punten gelijk te staan met Atalanta en zijn beide ploegen drie punten verwijderd van nummer vier Juventus. Atalanta laat door de nederlaag een grote kans liggen om Juventus voorbij te gaan. Roma treft op 10 maart Vitesse in de achtste finales van de Conference League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!