Nieuws

Club Brugge en Schreuder blameren zich in de beker, glansloos seizoen dreigt

Club Brugge en Schreuder blameren zich in de beker, glansloos seizoen dreigt

03-03-2022 09:05 Laatste update: 09:42

Club Brugge is woensdagavond onderuit gegaan tegen KAA Gent in de halve finale van de beker in België. In de eerste ontmoeting van het tweeluik werd nog met 0-1 gewonnen, maar thuis ging Blauw-Zwart pijnlijk ten onder met een 0-3 verlies. De druk op trainer Alfred Schreuder neemt daarmee toe en Club Brugge moet nu de landstitel binnenslepen om het seizoen enige glans te geven. 

Tarik Tissoudali speelde mee aan de kant van KAA Gent. De Amsterdammer zag hoe Vadis Odjidja-Ofoe na twee minuten de stand over beide duels weer rechttrok. Vroeg in de tweede helft kwam Brugge met tien man te staan en was het lot van de thuisploeg beslecht. Club Brugge staat tweede in de Jupiler Pro League en is al uitgeschakeld in de Champions League. Voor Schreuder en zijn ploeg zal het van groot belang zijn de landstitel te pakken, anders kan er gesproken worden van een mislukt seizoen. 

Koploper Union Saint-Gilloise geniet een voorsprong van zeven punten in de Jupiler Pro League met nog vijf speelrondes te gaan. Na de speelrondes worden er in België play-offs gespeeld tussen de top-vier, waarbij de punten worden gehalveerd. Uit die onderlinge duels komt uiteindelijk een landskampioen naar voren, waardoor er voor Brugge nog genoeg kansen zijn om het landskampioenschap binnen te halen.

De club uit Gent heeft de zaken een stuk beter op orde. 'Competitie, beker én Europa. Wat in Brugge de ambitie was, is voor Gent realiteit. Club Brugge moet straks kampioen worden. Zo niet, is het een nul over de hele lijn', schrijft Het Laatste Nieuws

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!