PSV finalist KNVB beker na eenvoudige zege op tien man van Go Ahead Eagles

02-03-2022 21:56 Laatste update: 22:14

PSV is bekerfinalist dankzij een 1-2 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles. Nadat Joris Kramer met rood van het veld gestuurd werd, overleefden de gasten de tweede helft niet tegen de Eindhovenaren. Vooral in de tweede helft waren de Brabanders oppermachtig: Joey Veerman en Mauro Júnior waren de absolute uitblinkers aan PSV-zijde.

In een kolkende De Adelaarshorst kwam de thuisploeg in de 36ste minuut op voorsprong tegen PSV. Een perfect aangesneden voorzet van Ragnar Oratmangoen werd op waarde geschat door Iñigo Córdoba, die de volgepakte voetbalarena deed ontploffen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam de thuisploeg amper in de problemen.

Lang van de voorsprong kon Kowet niet genieten. In een paar minuten kantelde de wedstrijd echter volledig. Een geweldige pass van de multifunctionele Mauro Júnior - opnieuw spelend als rechtsback - werd door Eran Zahavi tot doelpunt gepromoveerd. Even later trok Joris Kramer de doorgebroken Israëlier naar de grond. Waar arbiter Pol van Boekel de verdediger eerst met geel bestrafte, gaf hij na ingrijpen van de VAR toch een rode kaart aan de verdediger.

Vlak na de theepauze leken de Eindhovenaren direct verder uit te lopen via Mauro Jr., ware het niet dat Zahavi in de lijn van het schot van de gelegenheidsrechtsback stond. Opnieuw had Van Boekel de VAR nodig om tot een beslissing te komen. Het doelpunt werd afgekeurd.

Halverwege de tweede helft buitte PSV dan eindelijk het nummerieke overtal uit in de score. Nadat Joey Veerman diep het strafschopgebied van Go Ahead Eagles was doorgedrongen leek hij de bal voor te willen geven uit een lastige hoek. Op bijzonder ongelukkige wijze ging het leer via de schoen van doelman Andries Noppert het doel in. Het leek alsof de van sc Heerenveen overgekomen middenvelder een voorzet op Noni Madueke wilde geven. Even later schoot diezelfde Veerman op aangeven van Mauro Jr. op de paal. Direct na het schot veroverde PSV de bal en schoot ook Madueke de bal op het aluminum.

PSV bleef de bovenliggende partij. Pas na afloop van de reguliere speeltijd ging Go Ahead, gesteund door de supporters, op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks enkele opportunistische ballen in de zestien, bleef echt gevaar uit. Een vrije trap op een kansrijke positie in de laatste minuut mocht niet baten voor de thuisploeg. Zo wonnen de Eindhovenaren uiteindelijk eenvoudig en plaatsten ze zich voor de finale van het toernooi.