Nieuws

Ajax doet weer zaken: contractverlenging én directe verhuur aan Noorse ploeg

Ajax doet weer zaken: contractverlenging én directe verhuur aan Noorse ploeg

01-03-2022 14:23 Laatste update: 16:09

Ajax heeft de tijdelijke overgang van Victor Jensen naar Rosenborg BK bevestigd. De talentvolle aanvallende middenvelder verhuist voor de rest van het kalenderjaar naar Noorwegen. Daarnaast verlengen de Amsterdammers zijn contract tot medio 2024.

De vorige verbintenis van Jensen liep door tot medio 2023. Op 12 december 2020 debuteerde hij in de hoofdmacht tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0 zege). Tot vaste kracht wist de Deen vervolgens niet uit te groeien. In het seizoen 2020/21 werd hij al eens eerder verhuurd aan FC Nordsjaelland in zijn vaderland.

Met de verlenging lijkt Ajax de hoop op de definitieve doorbraak van de 22-jarige Jensen nog niet te hebben opgegeven. Naast drie optredens voor het vlaggenschip van de regerend landskampioen kwam de spelverdeler tot achttien wedstrijden en drie goals namens Nordsjaelland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!