'Dacht eigenlijk geen moment aan Ajax-exit, ik ben superblij dat ik hier speel'

'Dacht eigenlijk geen moment aan Ajax-exit, ik ben superblij dat ik hier speel'

12 oktober - 22:24
Eredivisie 0 Reacties

Jong Ajax-middenvelder Donny Warmerdam wil 'het liefst morgen' zijn debuut maken in het eerste elftal van de Amsterdammers. Het broertje van FC Utrecht-back Django Warmerdam blijft echter geduldig en ziet dat hij nog genoeg dingen moet verbeteren.

In gesprek met de clubkanalen van Ajax krijgt Warmerdam de vraag wanneer hij zijn debuut wil maken voor Ajax. "Het liefst morgen, maar ik denk niet dat dat kan", lacht hij. "Ik hoop dat het dit seizoen kan gebeuren, dat zou super zijn. Ik ga er alles aan doen. Ik ga er zo snel mogelijk voor, maar eerst moet ik in Jong Ajax de beste worden. Ik moet vooral iets sterker worden en aan mijn fysiek werken. Voetballend kan het ook nog beter. Ik wil alles ontwikkelen."

Als achtjarig jongetje speelde Warmerdam bij Ajax samen met onder meer Ryan Gravenberch, die nu een steunpilaar is in de hoofdmacht van de landskampioen. "Dat is mooi om te zien", stelt Warmerdam. "Toen ik de Onder 17 zat, trainde hij al mee met het eerste. Bij hem is het supersnel gegaan. Daar ben ik trots op."

Zelf wacht Warmerdam dus nog op zijn kans in Ajax 1. De negentienjarige middenvelder is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. "Ik heb eigenlijk geen een keer aan weggaan gedacht", stelt hij. "Ik ben superblij dat ik hier nog speel. Het gaat goed, ik word elk jaar beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie