Nieuws

Tuchel beschermt Kepa na horrorpenalty: 'Ik ben degene die de beslissingen neemt'

Tuchel beschermt Kepa na horrorpenalty: 'Ik ben degene die de beslissingen neemt'

28-02-2022 08:01 Laatste update: 11:09

Thomas Tuchel neemt Kepa Arrizabalaga niets kwalijk in de verloren League Cup-finale tegen Liverpool FC. De Spaanse doelman kwam vlak voor het einde van de verlenging in het veld voor Édouard Mendy. De wissel liep uit op een fiasco: Kepa stopte géén van de elf penalty's en schoot zelf hoog over.

Dat het na de reguliere speeltijd en verlenging nog 0-0 stond, mocht een klein wonder heten. Sluitposten Caoimhín Kelleher en Mendy keepten een dijk van een wedstrijd en hadden de ene na de andere mooie redding in huis. "Natuurlijk voelen we ons rot voor Kepa. Het is zuur dat hij de enige is die een penalty miste, maar daar geef ik hem niet de schuld van", zegt Tuchel tegenover Sky Sports

Uiteindelijk moest een strafschoppenserie de doorslag geven. Tuchel bracht Kepa binnen de lijnen en haalde de in bloedvorm verkerende Mendy van het veld. Het bracht niet het gewenste effect voor The Blues en Liverpool won de serie. "Ik ben degene die de beslissingen neemt. Geef mij daarom de schuld maar en niet Kepa. Soms lukken dingen die je bedenkt en soms ook niet, dat is het leven van een voetbaltrainer", aldus Tuchel. 

In totaal werden er 22 strafschoppen genomen in een bloedstollende serie. De strafschop van Kepa liet te wensen over. "Het is natuurlijk erg ongewoon dat elf spelers een penalty moeten nemen. Hij nam hem wat gehaast, maar dat kunnen we nu niet meer terugdraaien", geeft Tuchel toe. "Maar goed, ik heb mijn spelers net in de kleedkamer gezegd dat niemand slecht hoeft te slapen van deze nederlaag, zeker Kepa niet. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en uiteindelijk moet er in een finale één team verliezen", sluit de Duitse manager af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!