Nieuws

Kranten halen vernietigend uit naar Ajax: 'Onthutsend zwak'

Kranten halen vernietigend uit naar Ajax: 'Onthutsend zwak'

28-02-2022 07:49 Laatste update: 09:16

Ajax heeft zich op zondagmiddag geblameerd tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers waren in de eerste helft de slechtere ploeg en vertrokken met een 2-1 nederlaag uit Deventer. De ochtendkranten van maandag zijn niet mild voor de koploper van de Eredivisie

Het Algemeen Dagblad is niet onder de indruk van de Amsterdammers en schrijft dat Ajax zich in een kwetsbare periode bevindt. "In de kolkende Adelaarshorst kwamen oude kwalen aan het licht, die in rap tempo getackeld moeten worden om de strijd op drie podia nog een paar maanden succesvol door te trekken." Het gemis van Jurriën Timber is volgens de krant duidelijk voelbaar. "Niet voor het eerst haperde de tandem met Antony op rechts, met Rensch als vervanger van Mazraoui. En Schuurs ontwikkelde zich ondanks zijn reserverol, maar voorziet de opbouw van Ajax van minder impulsen dan Timber, die bovendien voor meer rust zorgt."

In De Telegraaf wordt vooral gewezen naar het rentree van André Onana die niet op zijn ploeggenoten kon rekenen. "Onverstoorbaarheid. Dat is waar Erik ten Hag bij zijn spelers tot in den treure op hamert. En dus wist de trainer van Ajax dat het met het noodgedwongen opstellen van André Onana tegen Go Ahead Eagles wel goed zat. Maar De Kat van Kameroen werd door zijn onthutsend zwakke ploeggenoten in zijn hemd gezet", schrijft de krant. 

De Volkskrant zag een zwak optreden van onomstreden basisspeler Daley Blind. "Devyne Rensch, tot de rust rechtsback in plaats van Noussair Mazraoui, zag vrijwel elke cruciale actie mislukken, Daley Blind werd overlopen, net als het middenveld, waar Jay Idzes, Luuk Brouwers en Philippe Rommens heersten."

Aan Ajax is het de taak de rug te rechten voor de halve finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers staan op donderdag tegenover AZ. De aftrap is om 20.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!