Reactie

Vaessen na zware botsing terug bij RKC: 'Moet zeggen, het was erg vanzelfsprekend'

Vaessen na zware botsing terug bij RKC: 'Moet zeggen, het was erg vanzelfsprekend'

11 november - 19:42

Etienne Vaessen staat zaterdagavond eindelijk weer onder de lat bij RKC Waalwijk. De doelman, die een aantal weken geleden hard in botsing kwam tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax, raakte destijds buiten westen en moest lang revalideren. Trainer Henk Fraser is maar wat blij dat hij tegen Go Ahead Eagles weer over zijn fitte nummer één onder de lat kan beschikken.

De schrik zat er enorm in toen Vaessen op 30 september roerloos op het veld lag. Na een ongelukkige schop tegen het hoofd van Brian Brobbey gingen alle alarmbellen af in Waalwijk. Gelukkig viel het mee en is Vaessen weer terug, mét een helm. "Dit doe je in overleg natuurlijk, ook zeker met de medici. En je kijkt natuurlijk naar trainingen", aldus zijn coach voor de camera's van ESPN.

Vaessen trainde weer en keerde in het partijspel zelfs drie strafschoppen. "Dat was voorafgaand aan de bekerwedstrijd, inderdaad. Maar toen vonden ze het nog te vroeg en was het niet aan de orde", vervolgt Fraser. "Maar die lijn heeft hij doorgetrokken, dus het was niet heel ingewikkeld."

De oefenmeester benadrukt dat er goed overleg is gepleegd om de doelman weer te laten starten. "Je houdt je aan het protocol, wat artsen voorschrijven. Gaandeweg ga je steeds meer over laten aan hem en wat er in de training gaat gebeuren. Ik moet zeggen, het was heel erg vanzelfsprekend."

RKC – Go Ahead Eagles is om 18.45 uur begonnen. Via Langs de Lijn kun je de hoogtepunten volgen van alle Eredivisiewedstrijden van zaterdagavond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!