Nieuws

'Napoli niet langer door met Garcia en heeft droomopvolger al op lijstje staan'

'Napoli niet langer door met Garcia en heeft droomopvolger al op lijstje staan'

11-10-2023 13:23

Italiaanse media melden dat Napoli afscheid gaat nemen van Rudi Garcia. Als opvolger zou de clubloze Antonio Conte als droomkandidaat gelden, waar Igor Tudor de beste papieren voor de rol als trainer zou hebben.

Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat Napoli het nieuws rond een ontslag van Garcia naar buiten brengt. Voorzitter Aurelio De Laurentiis zou het besluit rond de huidige trainer al hebben genomen en nu werken aan een geschikte opvolger. Conte, die sinds zijn vertrek bij Tottenham zonder club zit, zou gelden al de gedroomde kandidaat. Echter is het maar de vraag of de Italiaan alweer aan de slag wil.

Naast de naam van Conte wordt die van Tudor genoemd. De Kroaat vertrok afgelopen zomer bij Olympique Marseille, waarmee hij in Ligue 1 als derde eindigde. In Italië kent men hem vooral van zijn tijd van speler bij Juventus en trainer van Udinese en Hellas Verona.

Na het vertrek van Luciano Spalletti, die Napoli vorig seizoen naar een historisch kampioenschap loodste, werd Garcia als opvolger gehaald. In de Serie A staat Napoli met veertien punten op plek vijf, zeven punten achter koploper AC Milan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!