Nieuws

RC Lens over opmerkelijke terugkeer: 'Geen discussie over kwaliteiten Spierings'

RC Lens over opmerkelijke terugkeer: 'Geen discussie over kwaliteiten Spierings'

14-09-2023 17:44 Laatste update: 17:51

Het avontuur van Stijn Spierings bij de Franse club RC Lens is na amper tweeënhalve maand alweer voorbij. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan zijn oude club Toulouse. Aan zijn kwaliteiten als speler lag het niet volgens Lens-trainer Franck Haise. 

Haise geeft toe dat het niet is gelukt met Spierings. "We moeten toegeven dat het moeilijk was. We hebben onszelf de tijd gegeven en geprobeerd te kijken of het op het veld zou kunnen werken. En we hebben ons overgegeven", aldus Haise gecitieerd door RMC Sport.

De coach benadrukt wel dat Spierings een goede voetballer is. "Hij is een goede speler, daar is geen discussie over", stelt Haise. Toch kon de Nederlander zich bij Lens dus niet bewijzen. Spierings koos deze zomer nog voor een avontuur bij de Noord-Franse club en niet voor een terugkeer naar PSV.

Lens besloot nu van een speciale Franse regel gebruik te maken, waardoor clubs na het sluiten van de transfermarkt nog één overgang tussen twee Franse clubs mogen maken. Zo keert Spierings terug naar Toulouse, waar hij vorig seizoen nog een basisspeler was.

Haise legt uit waarom voor deze oplossing is gekozen. "Er zijn twee opties: of we wachten een jaar en dan gebeurt er wat er gebeurt. Of we vinden de oplossing die zeker niet ideaal is, maar wel het minst slecht voor beide partijen. In overleg met de speler hebben we voor deze optie gekozen." Spierings ligt nog tot 2027 vast bij Lens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!