Nieuws

Saudische ploegen gaan niet meedoen aan Champions League: 'Zie het niet gebeuren'

Saudische ploegen gaan niet meedoen aan Champions League: 'Zie het niet gebeuren'

8 september - 12:09 Laatste update: 13:40

Momenteel bestaan er nog geen plannen om ploegen ui Saudi-Arabië mee te laten doen in de Champions League, dat bevestigt voorzitter van de European Club Association Nasser Al Khelaïfi. Na al het transfergeweld in het Arabische land heerst de vrees dat zij spoedig mee zullen gaan doen in Europese competities.

De ECA had de afgelopen dagen vergaderingen in Berlijn omtrent het Europese voetbal. De organisatie is één van de belangrijkste stemmen die opkomt voor Europese ploegen en heeft een hoop te zeggen omtrent de regelgeving van Europese toernooien. Al Khelaïfi ging na afloop van de vergaderingen in op vragen, waaronder die over het meedoen van ploegen uit Saudi-Arabië in Europese competities. "We proberen de laatste jaren om meer clubs uit Europa mee te laten doen aan de Europese competities. De kleinere en middelgrote clubs willen dat. Ik zie geen andere clubs van buitenaf aan deze toernooien meedoen", vertelt de voorzitter.

Toch houdt de voorzitter van Paris Saint-Germain een slag om de arm voor de toekomst. "Ik weet niet wat er over een paar jaar gaat gebeuren, maar op dit moment zie ik niemand van buiten Europa in de Champions League spelen." Bij de organisatie zitten uit alle Europese windstreken belangenbehartigers, waaronder Dennis te Kloese die afgelopen week Edwin van der Sar opvolgde in het bestuur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!