Nieuws

Theo Walcott (34) zet definitief punt achter lange carrière

Theo Walcott (34) zet definitief punt achter lange carrière

18-08-2023 08:21

De Engelse aanvaller Theo Walcott heeft vrijdag op 34-jarige leeftijd zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. Walcott is vooral bekend van zijn periode bij Arsenal, waarvoor hij tussen 2006 en 2018 uitkwam. 

"Ik heb geluk gehad dat ik aanbiedingen kreeg om door te gaan met spelen, maar het voelt goed om te eindigen waar het allemaal begon en mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Dank aan iedereen die mij gedurende de reis heeft bijgestaan", laat Walcott weten in een videobericht op Twitter. 

Bij Arsenal won de snelle buitenspeler drie FA Cups en speelde hij maar liefst 397 wedstrijden, waarin hij 108 doelpunten maakte. Ook kwam Walcott 47 keer uit voor het Engelse nationale elftal, waarmee hij onder andere actief was op het EK van 2012.

Walcott doorliep in zijn jeugd de opleiding van Southampton en maakte op 16-jarige leeftijd al zijn debuut voor de club in het profvoetbal. Daarmee was hij de jongste debutant ooit voor The Saints.

Aan het eind van zijn lange carrière keerde de aanvaller terug naar Southampton, de club waar het voor hem allemaal begon. Met Southampton degradeerde Walcott afgelopen seizoen uit de Premier League

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!