Transfernieuws

Bayern moet nu écht gaan schakelen: Sommer vertrekt definitief naar Italië

Bayern moet nu écht gaan schakelen: Sommer vertrekt definitief naar Italië

07-08-2023 20:12

Yann Sommer verruilt Bayern München definitief voor Internazionale. Dat hebben beide clubs maandagavond bekend gemaakt. De Zwitserse doelman tekent een driejarig contract in Milaan.

Het vertrek van Sommer hing al even in de lucht. Bayern haalde hem afgelopen winter voor negen miljoen euro op bij Borussia Mönchengladbach, om zo de geblesseerde Manuel Neuer tijdelijk te vervangen. Lang heeft zijn verblijf bij Der Rekordmeister niet geduurd.

Trainer Thomas Tuchel heeft met Sven Ulreich nu nog slechts één fitte pion onder de lat over. Daarom wordt er haastig gezocht naar nieuwe keepers. Gerónimo Rulli van Ajax werd door Sky Sport al in verband gebracht met Bayern. Naast de Argentijn zouden ook David De Gea en Yassine Bounou hoog op het verlanglijstje staan.

Sommer speelde in totaal 25 wedstrijden voor de Zuid-Duitsers, waarin hij achtmaal de nul wist te houden. In mei pakte hij met de club de Duitse landstitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!