Transfernieuws

'Feyenoord en Cercle Brugge zo goed als akkoord over Japanse spits Ueda'

'Feyenoord en Cercle Brugge zo goed als akkoord over Japanse spits Ueda'

29-07-2023 20:16 Laatste update: 23:53
5

Feyenoord en Cercle Brugge zijn zo goed als akkoord over de transfer van de Japanse spits Ayase Ueda. Dat meldt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International zaterdagavond. De Rotterdammers waren na het vertrek van Danilo naarstig op zoek naar een nieuwe spits achter Santiago Giménez.

De 24-jarige aanvaller zou zelf 'dolgraag' naar De Kuip willen gaan. Alleen het papierwerk staat een definitieve transfer nog in de weg, zo meldt het weekblad. Daarna zal Ueda snel een meerjarig contract bij Feyenoord gaan tekenen. De landskampioen betaalt naar verluidt een bedrga van acht miljoen euro voor hem, wat door bonussen kan oplopen tot zo'n tien miljoen.

Ueda genoot ook nadrukkelijke intresse van Sporting Portugal en Sevilla, maar die clubs kregen allebei nul op het rekest. Een persoonlijk akkoord tussen de Japans international en Feyenoord was immers al even bereikt. Hij moet de opvolger worden van Danilo, die afgelopen week naar Rangers FC vertrok. Bovendien ziet Feyenoord hem als de nieuwe nummer één in de spits wanneer Giménez op den duur een grote transfer maakt. De Mexicaanse goalgetter mist in ieder geval de eerste twee Champions League-wedstrijden, waardoor Ueda meteen zijn opwachting op het hoogste podium lijkt te mogen maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!