Nieuws

Arsenal plaatst standbeeld van Wenger: eerbetoon aan 'beste manager ooit'

Arsenal plaatst standbeeld van Wenger: eerbetoon aan 'beste manager ooit'

28-07-2023 16:26

Arsenal heeft bij het Emirates Stadium een standbeeld van Arsène Wenger onthuld. De Londense club biedt daarmee een prachtig eerbetoon aan de 73-jarige Franse oefenmeester, die er maar liefst 22 jaar aan het roer stond en diverse prijzen wist te winnen.

Het bronzen beeld, gemaakt door beeldhouwer Jim Guy, is 3,5 meter hoog en weegt ongeveer een halve ton. Het toont de coach die de Premier League-trofee optilt. Tim Lewis, de vice-voorzitter van The Gunners, sprak zijn bewondering uit. "We zijn verheugd Arsène Wengers uitstekende leiderschap en carrière bij Arsenal te erkennen en te vieren. Arsènes bijdrage aan en prestaties bij de club maken hem tot de beste manager van Arsenal ooit. Hij trakteerde de club en zijn supporters op vele trofeeën en fantastische herinneringen en bracht een revolutie teweeg in het runnen van de club, een ongeslagen seizoen en de verhuizing naar het Emirates Stadium."

Wenger, die ondertussen van zijn pensioen geniet, werd driemaal landskampioen met Arsenal, won er zeven FA Cups en ook evenzoveel Community Shields. Het team dat in het seizoen 2003/2004 ongeslagen kampioen werd, staat te boek als de succesvolste van Arsenal ooit. The Invincibles, met onder meer Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieria, wisten destijds geen enkele wedstrijd te verliezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!