Transfernieuws

'Feyenoord blijft doorschakelen: Cercle slaat eerste bod af voor Japanse spits'

'Feyenoord blijft doorschakelen: Cercle slaat eerste bod af voor Japanse spits'

25-07-2023 22:47 Laatste update: 23:55
1

De transfermolen van Feyenoord draait momenteel op volle toeren. Volgens 1908.nl zetten de Rotterdammers vol in op de komst van Ayase Ueda, een Japanse spits van Cercle Brugge. De Belgen zouden deze week een concrete aanbieding vanuit De Kuip hebben ontvangen, maar die lijkt ondertussen te zijn afgeslagen.

Door het aanstaande vertrek van Danilo naar Rangers FC moet Feyenoord op zoek naar een nieuwe concurrent voor spits Santiago Giménez. Cercle-directeur Carlos Aviña bevestigde in gesprek met Het Laatste Nieuws dat de Stadionclub interesse heeft getoond. "Feyenoord wil hem, maar zo is er ook een club uit de Premier League, de MLS en twee clubs uit Spanje. Ons standpunt is helder: deze clubs weten dat er boter bij de vis moet komen én hoeveel", zo vertelt hij. "Wij hebben geen haast om Ayase van de hand te doen."

Ueda speelt sinds de zomer van 2022 voor Cercle, dat hem destijds voor 1,3 miljoen euro oppikte bij de Kashima Antlers. Sindsdien speelde hij 42 officiële wedstrijden voor Groen-Zwart, waarin hij 23 keer scoorde.

Zijn contract in België loopt nog tot medio 2026, waardoor de Rotterdammers flink in de buidel moeten tasten om hem over te nemen. Transfermarkt schat zijn transferwaarde op zes miljoen euro, maar Feyenoord heeft naar verluidt een bod ingediend dat daar nog niet bij in de buurt komt.

Naast de eventuele komst van Ueda, gaat Feyenoord komende week de transfer van Calvin Stengs afronden, die overkomt van OGC Nice. Ook Luka Ivanusec, een 24-jarige buitenspeler van Dinamo Zagreb, staat hoog op de verlanglijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!