Exclusive

Simons verlaat PSV, deze spelers kunnen hem opvolgen op het Eindhovense middenveld

Simons verlaat PSV, deze spelers kunnen hem opvolgen op het Eindhovense middenveld

16-07-2023 13:12 Laatste update: 13:39

PSV bracht zondagochtend naar buiten dat Xavi Simons de club gaat verlaten. De middenvelder keert terug naar Paris Saint-Germain waardoor de Eindhovenaren op zoek moeten gaan naar een nieuwe aanvallende middenvelder en Voetbalnieuws zet wat mogelijkheden op een rijtje.

Charles de Ketelaere
Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat PSV geïnteresseerd zou zijn in De Ketelaere. Eerst meldde kleinere Belgische en Italiaanse media het nieuws, maar later kwam het Eindhovens Dagblad op de proppen met het nieuws dat PSV geïnteresseerd zou zijn, mits Simons zou vertrekken. Nu laatstgenoemde op weg is naar Parijs lijkt de weg voor De Ketelaere vrij. Een obstakel is echter wel zijn vraagprijs. PSV gaf al miljoenen uit voor Noa Lang en Ricardo Pepi en AC Milaan zou aardig wat miljoenen willen vangen voor de Belg die afgelopen seizoen nog voor 32 miljoen euro overkwam van Club Brugge. De aanvallende middenvelder kwam niet uit de verf in Milaan, maar staat in België nog altijd te boek als één van de grootste talenten en is pas 22 jaar oud.

Mike Trésor
Een andere Belg die PSV goed zou kunnen versterken is Mike Trésor. De pas 24-jarige middenvelder kende een weergaloos seizoen, maar werd nog niet in verband gebracht met de Europese topploegen. Na periodes bij NEC en Willem II verruilde Trésor twee jaar geleden Tilburg voor KRC Genk en dat was een schot in de roos. Waar hij in zijn eerste seizoen slechts acht assists gaf, bekroonde hij zijn tweede seizoen met acht doelpunten en maar liefst 24 assists. Mede door zijn sterke seizoen maakte hij afgelopen maand zijn debuut in het nationale elftal van België. Trésor is pas 24 jaar oud en ligt nog twee seizoenen vast in Genk.

Georginio Wijnaldum
Een iets wat meer voor de hand liggende naam is die van Wijnaldum. De middenvelder speelt iets meer als centrale middenvelder, maar heeft bij het Nederlands elftal en bij Liverpool vaak zat laten zien wat hij aanvallend in zijn mars heeft. Bij PSV zijn ze ook nog op zoek naar ervaring waardoor een simpele optelsom genoeg lijkt te zijn. Wijnaldum mag vertrekken bij PSG en werd niet opgenomen in de selectie die naar Azië vliegt voor een trainingskamp. Echter gaf de middenvelder onlangs zelf aan dat hij zijn carrière liever voort zet buiten Nederland, maar dat hij alle opties open houdt.

Dodi Lukébakio
Een minder voor de hand liggende naam is die van Lukébakio. De Belgische aanvaller speelt voornamelijk aan de rechterflank, maar speelde genoeg optredens achter de spits om een optie te kunnen zijn voor PSV. Hertha BSC legde in 2019 nog twintig miljoen euro voor de Belg neer die een stroef begin kende. Afgelopen seizoen was Lukébakio echter één van de weinige uitblinkers bij tegenvallende Hertha. De club uit Berlijn degradeerde en zit in geldnood waardoor PSV waarschijnlijk relatief goedkoop kan toeslaan. Het Nieuwsblad meldde afgelopen maand nog dat hij de revelatie van de afgelopen interlandperiode was en dat Internazionale en SC Freiburg op de loer liggen.

Donny van de Beek
Van de Beek ging in 2008 naar Ajax, doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en werd uiteindelijk voor een hoop geld verkocht aan Manchester United. Toch zit de middenvelder nu op een dood spoor en moet hij zijn carrière weer op zien te pakken. Van de Beek debuteerde bij Ajax onder Peter Bosz en laat laatstgenoemde nou net de trainer van PSV zijn. Beide kennen elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben nu zowel PSV als Van de Beek in een lastig parket zitten. Manchester United lijkt de middenvelder liever vandaag dan morgen kwijt te raken, maar hopen ook nog iets van de geïnvesteerde veertig miljoen euro terug te zien.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!