Exclusive

Selectie Oranje Leeuwinnen onder de loep: geen Miedema, wel ervaring en talent

Selectie Oranje Leeuwinnen onder de loep: geen Miedema, wel ervaring en talent

01-07-2023 20:20

Bondscoach Andries Jonker heeft de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt. 23 speelsters gaan vanaf 20 juli strijden voor de wereldbeker. VoetbalNieuws neemt de selectie voor je onder de loep en belandt dit keer bij de aanvallers.

De keuzes die in de voorste linie zijn gemaakt hebben voor de meeste commotie gezorgd. Vivanne Miedema ontbreekt weliswaar volgens een blessure, maar de afwezige namen van Shanice Van de Sanden, Romée Leuchter en Fenna Kalma zijn opvallend. Jonker heeft andere keuzes gemaakt.

Lieke Martens (Paris Saint-Germain)

De 30-jarige Lieke Martens wisselde FC Barcelona een jaar geleden in voor Paris Saint-Germain. Op het afgelopen EK maakte ze geen al te beste indruk, maar nog altijd is de linksbuiten een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen. In totaal kwam Martens al 144 keer uit voor Nederland, waarin ze 59 keer wist te scoren.

Lineth Beerensteyn (Juventus)

Ook Lineth Beerensteyn is een bekende naam bij de Oranje Leeuwinnen. De aanvalster maakte net als Martens al meerdere eindronden mee en is ook tijdens het komende WK van de partij. Beerensteyn speelt op clubniveau met Juventus in de Europese top en heeft haar sporen al verdiend voor Nederland. In totaal speelde de spits al 90 interlands waarin ze 24 keer tot scoren wist te komen.

Esmee Brugts (PSV)

Esmee Brugts was er tijdens het afgelopen EK voor het eerst bij. Tijdens dat toernooi moest ze het vooral doen met invalbeurten, maar daar wist ze toch indruk mee te maken. Brugts werd afgelopen seizoen vierde met PSV en scoorde acht keer. In totaal kwam de 22-jarige linksbuiten zestien keer uit voor Nederland en scoorde ze vier keer.

Selectie Oranje Leeuwinnen onder de loep: geen Miedema, wel ervaring en talent

Katja Snoeijs (Everton)

De 26-jarige Katja Snoeijs loopt al even mee in het vrouwenvoetbal, maar was er tijdens het afgelopen EK niet bij. Jonker heeft wel plaats voor haar in de WK-selectie. Snoeijs speelt in Engeland bij Everton en speelt daar als spits. In totaal kwam ze vijftien keer uit voor de Oranje Leeuwinnen en scoorde ze negen keer.

Jill Baijings (Bayer 04 Leverkusen)

De 22-jarige Jill Baijings mag zich opmaken voor haar eerste eindtoernooi met de Oranje Leeuwinnen. De aanvalster speelt in clubverband voor Bayer Leverkusen, waar ze afgelopen jaar een goed seizoen draaide. Zeven keer kwam Baijings tot scoren en dat heeft haar een plek bij de laatste 23 opgeleverd. In totaal kwam Baijings zeven keer in actie voor Nederland, maar scoren deed ze nog niet.

Renate Jansen (FC Twente)

De 33-jarige Renate Jansen brengt de nodige ervaring met zich mee. De aanvalster komt in clubverband uit voor FC Twente, waar ze afgelopen seizoen tweede mee werd in de Eredivisie achter kampioen Ajax. Jansen weet hoe het is om een eindtoernooi te spelen met Nederland. Ze maakte onder andere deel uit van de selectie die in 2017 het EK won, maar verdween daarna even uit beeld. In totaal speelde Jansen 55 interlands waarin ze vier keer wist te scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!