Transfernieuws

PSV grijpt definitief mis: Spierings tekent contract bij CL-kandidaat Lens

PSV grijpt definitief mis: Spierings tekent contract bij CL-kandidaat Lens

23-06-2023 18:22

Stijn Spierings mag zich officieel speler van RC Lens noemen. De middenvelder kon ook naar PSV, maar kiest voor een zeker Champions League-avontuur bij de nummer twee van de Ligue 1.

Spierings stond geruime tijd op de radar bij PSV als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez, maar de Eindhovenaren pakten niet door. De defensieve middenvelder beleefde een topseizoen bij zijn vorige club Toulouse FC, waar hij nu transfervrij vertrekt.

Bij Toulouse ontpopte hij zich afgelopen seizoen tot de beste balveroveraar van Europa, maar maakte hij ook nog onderdeel uit van een collectieve prestatie van formaat. Samen met Thijs Dallinga, Branco van den Boomen en Zakaria Aboukhlal won hij de Franse beker.

"Naast zijn bijzonder succesvolle seizoen bij Toulouse en zijn statistieken als beste balveroveraar in de vijf grootste competities, verwelkomen we een volwassen, evenwichtige man die een groot verlangen heeft getoond om zich bij ons aan te sluiten. Stijn versterkt ons middenveld en zorgt voor extra karakter", aldus Lens-bestuurder Arnaud Pouille op de clubwebsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!