Transfernieuws

Cerny in zijn nopjes met transfer naar Wolfsburg: 'Altijd mijn droom geweest'

Cerny in zijn nopjes met transfer naar Wolfsburg: 'Altijd mijn droom geweest'

23-06-2023 15:09

Vaclav Cerny is erg blij met zijn overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg. De Tsjech 'kan niet wachten tot het eindelijk begint', laat hij weten op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 

"De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld", steekt Cerny van wal. "Het is altijd mijn droom geweest om hier te spelen en ik ben erg blij dat ik volgend seizoen het shirt van VfL Wolfsburg mag dragen."

Sportdirecteur Sebastian Schindzielorz is blij met de komst van Cerny. "Hij heeft zijn kwaliteiten indrukwekkend bewezen. We zijn erg blij dat Vaclav heeft gekozen voor VfL Wolfsburg. Hij is een zeer doelgerichte speler die in Enschede zijn kwaliteiten op indrukwekkende wijze heeft laten zien en nog lang niet aan het einde van zijn ontwikkeling is. We zijn ervan overtuigd dat hij in Wolfsburg de volgende stap in zijn carrière kan zetten en een belangrijke versterking voor onze aanval zal zijn."

De buitenspeler tekent een contract tot 2027 in Wolfsburg. Volgens officiële bronnen levert de transfer FC Twente ongeveer acht miljoen euro op. Een flinke winst aangezien de club in 2021 slechts één miljoen euro voor de aanvaller betaalde. FC Utrecht, de club waar Cerny eerder speelde, ontvangt naar verluidt ook een doorverkooppercentage van ongeveer anderhalf miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!