Karlsson debuteerde als veertienjarige: 'Belangrijkste periode uit mijn carrière'

Karlsson debuteerde als veertienjarige: 'Belangrijkste periode uit mijn carrière'

21 januari - 09:42
Eredivisie 0 Reacties

Jesper Karlsson is in gesprek met Voetbal International ingegaan op zijn debuut op jonge leeftijd. De smaakmaker van AZ is daarnaast blij met zijn contractverlenging bij de Alkmaarders tot medio 2026.

In gesprek met het weekblad reageert Karlsson op zijn entree in het profvoetbal, die hij op veertienjarige leeftijd beleefde. "Het zal inderdaad niet vaak voorkomen, voetballers die debuteren op die leeftijd." Hij wist zich te redden tegen de fysiek oppermachtige tegenstanders. "Snelheid en dribbels waren mijn enige wapens. En ik had al vrij vroeg een goed schot in mijn rechtervoet. Terugblikkend was dit een van de belangrijkste periodes uit mijn carrière."

De balans tussen teamdiscipline en individuele acties is lastig voor Karlsson. "Het was flink omschakelen na mijn komst naar AZ." De 23-jarige aanvaller herinnert zich nog een moment van voormalig trainer Arne Slot goed. "Hij was woest toen ik tijdens mijn tweede training bij AZ een pass achter mijn standbeen langs gaf. Een Rabona-kick. Die helaas mislukte. Maar de trainer vond het nog steeds niks. Ik denk dat hij even aan me moest wennen", tekent het medium op.

Karlsson ziet zijn contractverlenging als 'een mooie blijk van onze wederzijdse waardering'. "We betekenen veel voor elkaar, dat konden we op deze manier bevestigen. De ambities van AZ passen bij die van mij en ik ontwikkel mezelf hier dagelijks", besluit de rechtspoot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie