Nieuws

Feyenoord-aanwinst oogst lof: 'Heb ik in de Deense competitie nog nooit gezien'

Feyenoord-aanwinst oogst lof: 'Heb ik in de Deense competitie nog nooit gezien'

16-06-2023 08:58
1

Feyenoord verraste eerder deze week vriend en vijand met de komst van Yankiba Minteh. Volgens Leif Rasmussen, Deens sportjounalist voor de krant Fyens Stiftstidende, halen de Rotterdammers een vliegensvlugge dribbelaar naar De Kuip.

Minteh wordt door Feyenoord gehuurd van Newcastle United, dat zeven miljoen euro voor de achttienjarige Gambiaan betaalde. "Zijn snelheid met bal aan de voet heb ik in de Deense competitie nog nooit gezien", aldus Rasmussen bij RTV Rijnmond. "Hij kan zo snel draaien en met de bal wegsprinten bij een verdediger. Daarbij is hij erg sterk met links, waarmee hij vanaf rechts vaak naar binnen snijdt."

Ondanks de lovende woorden is Minteh nog niet klaar voor de Premier League volgens Rasmussen. "Feyenoord is een goede stap, omdat Feyenoord al zoveel groter en beter is dan Odense. Het technische voetbal in Nederland past hem."

Minteh is wel een speler met een gebruiksaanwijzing. In februari werd de aanvaller gespot in het Deense nachtleven, terwijl er een aantal dagen later een belangrijk duel op het programma stond voor Odense. Bij dat duel trapte de Gambiaan een cornervlag doormidden. "Hij was toen echt niet stabiel en oogde ongelukkig", aldus Rasmussen. "Op de training probeerde hij Mads Frökjaer-Jensen van achteren onderuit te halen. Toen zijn teamgenoot verhaal wilde gaan halen werd Minteh alleen maar bozer. Teamgenoten moesten letterlijk op hem gaan zitten om hem te kalmeren."

Rasmussen benadrukt dat de stap van Gambia naar Denemarken erg groot is geweest voor Minteh. "Toen hij op zichzelf in een flat woonde wist hij niet eens hoe hij voor zichzelf moest koken. Odense wist daar niet vanaf, dat verraste me wel. Toen hij uiteindelijk bij zijn zaakwaarnemer introk ging alles echt een stuk beter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!