Exclusive

Wie is Rob Jansen? De grootste Nederlandse spelersmakelaar

Wie is Rob Jansen? De grootste Nederlandse spelersmakelaar

06-06-2023 11:00 Laatste update: 11:19
2

Rob Jansen behartigt al meer dan veertig jaar de belangen van een tal van de grootste spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Wie is deze zaakwaarnemer? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Rob Jansen werd geboren op 14 december 1995 in Den Haag. Hij is de zoon van Karel Jansen, een oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag die na zijn carrière als voetbalbestuurder aan de slag ging. Zoon Rob werd nooit profvoetballer, maar wel een succesvol ondernemer en spelersmakelaar.

Carrière

Jansen werd in 1978 de eerste Nederlandse spelersmakelaar met een UEFA-licentie, die toentertijd nog verplicht was om zaakwaarnemer te mogen zijn van een voetballer of trainer. Tot 1995 was Jansen werkzaam voor de door zijn vader opgerichte Vereniging van Contractspelers (VVCS).

Daarna dreef Jansen, eerst met zijn vader en later alleen, tot eind 2014 het bedrijf Sport-Promotion. Daarna ging het bedrijf verder als de Nederlandse tak van Wasserman, een Amerikaans sportpromotiebedrijf. Jansen werd de CEO van de Nederlandse tak. Hij behartigde de belangen van onder meer Marc Overmars en Mark van Bommel.
Rob Jansen als zaakwaarnemer van Dirk Kuijt tijdens zijn contractverlenging bij Feyenoord in 2005

Bekendheid

In 2017 verscheen het boek Deal: Met Rob Jansen achter de schermen van het topvoetbal van Michel van Egmond. Verder verscheen Jansen ook in de Videoland-documentaire 'Força Koeman' van Ronald Koeman. Daarin wordt een kleine kijk gegeven hoe de moeizame onderhandelingen met FC Barcelona-preses Joan Laporta in zijn werk gaan. 

Van welke spelers of trainers is Jansen de zaakwaarnemer?

Jansen is onder meer zaakwaarnemer van John Heitinga, Philip Cocu, Dirk Kuijt, Roy Makaay, Lutsharel Geertruida, Ronald Koeman, Teun Koopmeiners. Ook behartigt hij de belangen van de vertrokken Ajax-directeur Van der Sar nog steeds. Jansen uitte zich recent woest over de gang van zaken bij Ajax. Lees hier meer:

Hier zijn de andere spelers, trainers en andere personen in de stal van Jansen te vinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!