Nieuws

Ibrahimovic gaat stoppen als voetballer: boarding in stadion verklapt afscheid

Ibrahimovic gaat stoppen als voetballer: boarding in stadion verklapt afscheid

03-06-2023 13:11

Zlatan Ibrahimovic neemt zondag afscheid als profvoetballer tijdens het laatste duel van AC Milan. Op social media zijn beelden opgedoken van de boarding in San Siro, waarin de Zweedse topspits vaarwel wordt gewenst. 

Milan speelt zondag in eigen huis tegen Hellas Verona en op de boarding in het San Siro is duidelijk te lezen: Godbye Zlatan. De woordspeling verwijst naar de zelfbenoemde godenstatus van de Zweedse spits, die de laatste decennia de doelpunten aaneen reeg voor Ajax, AC Milan, Paris-Saint Germain, Juventus, FC Barcelona, Manchester United en Los Angeles FC.

Ibrahimovic kwam in 2001 bij Ajax terecht en de rest is geschiedenis. Na drie jaar in Amsterdam was Juventus de volgende bestemming van de spits en werden de nodige topclubs afgewerkt. Ibrahimovic speelde ook 122 interlands voor Zweden en vond 62 keer het net. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!