Nieuws

Ajax heeft eerste contact met Knutsen al gelegd: 'Ik heb met zijn agent gesproken'

Ajax heeft eerste contact met Knutsen al gelegd: 'Ik heb met zijn agent gesproken'

01-06-2023 18:29

Ajax-directeur Sven Mislintat heeft al met het management van Kjetil Knutsen gesproken, meldt De Telegraaf. De Noor is één van de kandidaten om de ontslagen John Heitinga op te volgen in Amsterdam.

Donderdag kwam dan eindelijk het langverwachte nieuws naar buiten. Heitinga is vanaf komend seizoen niet meer de trainer van Ajax. Volgens Mislintat waren de resultaten van de opvolger van Alfred Schreuder 'onvoldoende' en dus staat er volgend seizoen een nieuwe oefenmeester aan het roer.

Dat zou Bodo/Glimt-trainer Knutsen wel eens kunnen zijn. De Noorse coach maakt indruk in zijn geboorteland en dat is ook Mislintat opgevallen. De Duitse directeur voetbalzaken van Ajax heeft een profiel opgesteld. "Het profiel is attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs", aldus de Amsterdamse bestuurder, die al met het management van Knutsen sprak. "Ik heb met zijn agent gesproken. Over verschillende onderwerpen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Naast Knutsen schoof de ochtendkrant dinsdagavond nog een potentiële kanshebber naar voren. Kasper Hjulmand, bondscoach van Denemarken, maakt ook kans op de vacante trainerspositie van de Amsterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!