Breaking news

Galtier bevestigt vertrek van Messi bij PSG: 'Is een ontzettende eer geweest'

Galtier bevestigt vertrek van Messi bij PSG: 'Is een ontzettende eer geweest'

01-06-2023 13:34 Laatste update: 13:36

Christophe Galtier, trainer van Paris Saint-Germain, heeft bevestigd dat Lionel Messi aan zijn laatste seizoen in Parijs bezig is. De Argentijn speelt zijn laatste wedstrijd tegen Clermont Foot. 

Galtier bevestigt het nieuws tijdens het persmoment in aanloop naar de laatste speelronde in de Ligue 1. De trainer is trots op het feit dat hij de wereldkampioen heeft mogen coachen. "Ik had het privilege om de beste speler in de geschiedenis van de sport te coachen. Leo speelt zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes tegen Clermont."

Met de bevestiging van Galtier komt een maandenlange soap ten einde in Parijs. De geruchtenmolen draaide al lange tijd op volle toeren en Messi zou de Franse hoofdstad willen verlaten. Onder meer Inter Miami CF en Al-Ittihad lagen op de loer voor de kleine dribbelaar, maar ook FC Barcelona hoopt te stunten met een terugkeer van de aanvaller.

Messi speelde dit seizoen tot dusver 31 wedstrijden voor PSG en kwam daarin tot zestien doelpunten en zestien assists. De Argentijn zorgde eind mei voor de enige Parijse treffer in het gelijkspel met Strassbourg, waardoor de landstitel dit seizoen binnen werd gesleept.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!