Nieuws

Opmerkelijke onthulling: dader achter Van Bommel-overval wilde contract afpersen

Opmerkelijke onthulling: dader achter Van Bommel-overval wilde contract afpersen

31-05-2023 13:58

De man die Mark van Bommel in oktober 2022 probeerde te overvallen, had een heel opmerkelijk motief hiervoor. Volgens het Belgisch openbaar ministerie wilde de dader een profcontract afdwingen bij de club die Van Bommel coacht, Royal Antwerp. Dat citeerde Het Nieuwsblad op woendag.

Van Bommel werd vorig jaar opgewacht in een parkeergarage en leek slachtoffer te worden van 'carjacking'. De Antwerp-coach reed snel achteruit, raakte een geparkeerde auto en wist te ontsnappen. Het motief achter deze poging tot overval werd bekendgemaakt aan het OM door advocaat John Maes. De GSM van de dader is hiervoor geanalyseerd. "Hij probeerde een contract bij Antwerp, de werkgever van mijn cliënt, af te persen. Die gsm bevatte een schat aan informatie", vertelde de advocaat.

De GSM leverde nog meer schokkende informatie op, zoals een van oorsprong Arabisch bericht vertaald naar een Engels audiobestand. "Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont", luidde het. Het incident heeft Van Bommel duidelijk geraakt en de oud-prof was ook niet aanwezig op de rechtbank. "Hij durft niet meer thuis te slapen en leeft op hotel", verkondigde Maes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!