Nieuws

Opvolger Van der Sar moet 'Ajax-achtergrond' hebben: 'Dat is de ambitie'

Opvolger Van der Sar moet 'Ajax-achtergrond' hebben: 'Dat is de ambitie'

30-05-2023 11:20

Ajax moet na het vertrek van Edwin van der Sar op zoek naar een opvolger voor de algemeen directeur. Pier Eringa, voorzitter van de Raad van Commissarissen, reageert op het vertrekt en geeft aan dat de Amsterdammers op zoek gaan naar iemand met een 'Ajax-achtergrond'.

Na elf jaar heeft Van der Sar besloten de deur achter zich dicht te trekken bij Ajax. Eringa baalt van het vertrek van de algemeen directeur. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren", aldus de voorzitter van de RvC op de clubsite.

Ajax hoopt voor de start van het komende seizoen een opvolger binnen te hebben. "Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen."

Ondanks dat Van der Sar sinds het vertrek van Marc Overmars onder vuur ligt in Amsterdam, benadrukt Eringa dat Ajax ook mooie jaren heeft gekend onder de oud-keeper. "De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen", concludeert de voorzitter van de RvC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!