Breaking news

Gepresenteerd en al: Van den Boomen tekent meerjarig contract bij Ajax

Gepresenteerd en al: Van den Boomen tekent meerjarig contract bij Ajax

29 mei - 17:09 Laatste update: 17:22

Ajax heeft Branco van den Boomen officieel vastgelegd. De Amsterdammers pikken de middenvelder transfervrij op bij Toulouse FC en tekent een contract tot de zomer van 2027 bij de club waar hij al in de jeugdopleiding speelde.

De voorbije maanden werd Van den Boomen al meermaals aan zowel Feyenoord, PSV en Ajax gelinkt. Afgelopen weekend bracht Fabrizio Romano al naar buiten dat de middenvelder plots een overeenstemming met de Amsterdammers heeft bereikt en dat blijkt zo te zijn. Ajax neemt Van den Boomen transfervrij over van Toulouse.

Bij Toulouse ontwikkelde Van den Boomen tot een snel denkende middenvelder die met zijn goede trap geregeld succesvol een ploeggenoot wist te bedienen. De creatieveling heeft zich in een mooi rijtje geschoten qua assists: lief zeven keer kwam het dit seizoen voor dat hij een succesvolle voorzet gaf in de Ligue 1. Met Toulouse won Van den Boomen afgelopen maand de Coupe de France.

De kans bestaat dat Van den Boomen komend seizoen een voormalig ploeggenoot gaat treffen in de Eredivsie. Collega en vriend Stijn Spierings, die net als de kersverse Ajacied over een aflopend contract beschikt, staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV. Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad hebben de Eindhovenaren zich in Zuid-Frankrijk gemeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s