Exclusive

In welke fases van de Europese toernooien stromen Feyenoord, PSV, Ajax en AZ in?

In welke fases van de Europese toernooien stromen Feyenoord, PSV, Ajax en AZ in?

28-05-2023 16:49 Laatste update: 02-06-2023 21:35

Het Eredivisie-seizoen is ten einde en daarmee is ook de Europese ticketverdeling bekend. In welke ronde stromen Feyenoord, PSV, Ajax en AZ in en wanneer mogen zij weer aan de bak? VoetbalNieuws dient als je agenda!

1. Feyenoord: groepsfase Champions League

De landskampioen is al enige tijd bekend. Feyenoord pakte de zestiende landstitel in de geschiedenis en plaatste zich zodoende voor het eerst sinds 2017/2018 voor de groepsfase van de Champions League. Die begint op 19 september.

2. PSV: derde voorronde Champions League

PSV plaatste zich door een zege op AZ voor de derde voorrondes van de Champions League. Dat betekent dat de Eindhovenaren komend seizoen twee rondes moeten overleven om zich net als kampioen Feyenoord bij de groepsfase te mogen voegen. De Eindhovenaren komen op 8 of 9 augustus weer Europees in actie.

3. Ajax: play-offs Europa League

Ajax hoeft daarentegen slechts één ronde te overleven om de poulefase in te gaan, al is dat wel op een niveau lager dan het gewend is. De Amsterdammers worden voor het eerst sinds 2009 derde in de Eredivisie en plaatsen zich voor de play-offs van de Europa League. Die vinden plaats op 24 en 31 augustus.

4. AZ: derde voorronde Conference League

AZ moet wederom genoegen nemen met Conference League-voetbal, al hoeft het deze keer een ronde minder te overleven dan vorig jaar. De Alkmaarders worden vierde en gaan op 10 en 17 augustus de derde voorronde van het derde Europese clubtoernooi in.

Play-offs: tweede voorronde Conference League

FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en sc Heerenveen mogen via de play-offs nog bepalen welke club zich plaatst voor de tweede voorrondes van de Conference League. Die worden afgewerkt op 27 juli en 3 augustus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!