Kleine overwinning van Heracles genoeg voor KKD-kampioenschap, ook PEC wint

19-05-2023 22:04 Laatste update: 22:07

Heracles Almelo mag zich officieel de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De Heraclieden wonnen met 2-0 van Jong Ajax. Ook concurrent PEC Zwolle won bij Helmond Sport, maar wordt op doelsaldo tweede.

Heracles Almelo – Jong Ajax: 2-0

Voor Heracles was de opgave vrijdag makkelijk: winnen van Jong Ajax en hopen dat PEC niet met een al te hoge uitslag van Helmond Sport wint. Het was de uitploeg die brutaal aan de wedstrijd begon. Jong Ajax kreeg in de beginfase twee dotten van kansen om de score te openen, maar tot twee keer toe mistte Ar’jany Matha. Niet veel later was het Heracles dat de openingstreffer maakte. Samuel Armenteros ontsnapte aan de Ajax-verdediging en liet het stadion ontploffen.

In de tweede helft werd Heracles wat in de verdrukking gebracht, maar halverwege kwam de 2-0 op het scorebord. Het was Lucas Schoofs die de bal tegen het net werkte, maar daarna gooide een vreugdebiertje roet in het eten. Na een korte onderbreking werd er verder gevoetbald en is het kampioenschap van Heracles een feit.

Helmond Sport - PEC Zwolle: 2-3

Voor PEC Zwolle gold een opgave van heel andere aard. Er moest met een verschil van minimaal zes goals worden gewonnen van Helmond Sport, ervan uitgaande dat Heracles zijn plicht zou doen. De Blauwvingers schoten uit de startblokken en kwamen al na achttien minuten op voorsprong via KKD-topscorer Lennart Thy, maar moesten niet veel later even slikken. Door twee counters van Helmond Sport met Martijn Kaars als eindstation keken ze tegen een achterstand aan. Na rust werd die achterstand nog omgebogen naar 2-3, door doelpunten van opnieuw Thy en Sven Zitman. Laatstgenoemde scoorde in de extremis. Het is niet voldoende voor een titel, maar ook voor PEC is promotie een feit.