Nieuws

Groningse veldbestormer wordt niet vervolgd, bestuur in gesprek met burgemeester

Groningse veldbestormer wordt niet vervolgd, bestuur in gesprek met burgemeester

17-05-2023 12:59

De 27-jarige man die afgelopen zondag het veld op rende tijdens FC GroningenAjax wordt niet vervolgd, meldt RTV Noord. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie blijft het bij een boete vanwege het niet kunnen laten zien van zijn identiteitsbewijs.

Zondagmiddag ging het gruwelijk mis in de Euroborg. Al na enkele minuten werden er zwarte rookbommen het veld op gegooid, waarna een man besloot om het veld op te rennen met een spandoek waarop een niet uit de pen nemen tekst jegens het bestuur stond geschreven. De man werd vervolgens uit het stadion gedirigeerd en opgepakt, maar krijgt nu enkel een boete. Hoe hoog de boete is, is niet bekend.

Afgelopen dinsdag sprak de gemeente Groningen al uit zich ernstig zorgen te maken over de veiligheid in het stadion. Dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van de aanwezigheid van publiek tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam. Algemeen directeur Wouter Gudde spreekt hier woensdag over met Groningen-burgemeester Koen Schuiling.

FC Groningen haalde de wedstrijd tegen Ajax afgelopen dinsdag in. Het werd 2-3 voor de Amsterdammers, die nog alle moeite hadden om de degradant het vuur aan de schenen te leggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!