Breaking news

'Ook Ajax kijkt rond bij Toulouse en gaat strijd om Spierings aan met PSV'

'Ook Ajax kijkt rond bij Toulouse en gaat strijd om Spierings aan met PSV'

05-05-2023 07:21 Laatste update: 07:39

Naast PSV houdt ook Ajax Stijn Spierings in de gaten, meldt De Telegraaf. De middenvelder van Toulouse FC heeft een aflopend contract in Frankrijk en kan gratis opgepikt worden.  

De interesse van PSV in Spierings werd donderdagavond al bekend via het Eindhovens Dagblad. Nu blijkt dat ook Ajax de spelverdeler van Toulouse op de korrel heeft. Ali Dursun, de zaakwaarnemer van de balafpakker, wil de interesse van de Nederlandse topclubs niet bevestigen, maar ontkent het ook niet.

Spierings kwam dit seizoen tot 32 wedstrijden voor Toulouse in de Ligue 1. Daarin scoorde de middenvelder twee keer en gaf hij één assist. Spierings staat vooral bekend om zijn verdedigende kwaliteiten in Frankrijk. Hij wordt er zelfs 'Koning Balverovering' genoemd.

Eerder kwam Spierings uit voor AZ, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Levski Sofia. Toulouse pikte de middenvelder bij de Bulgaren op in 2020. Met de Fransen promoveerde Spierings vorig seizoen naar de Ligue 1. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor PSV en Ajax hem gratis zouden kunnen oppikken bij de kersverse Franse bekerwinnaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!