Absoluut spektakelstuk op Anfield: Liverpool verslaat Spurs in blessuretijd alsnog

30-04-2023 19:28

Liverpool heeft zondagmiddag in een absoluut spektakelstuk gewonnen van Tottenham Hotspur. The Reds stonden bij rust met 3-1 voor en gaven dat in de blessuretijd uit handen, maar in een van de allerlaatste mogelijkheden van de wedstrijd redde Diogo Jota alsnog de driepunter.

Curtis Jones bracht de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Trent Alexander-Arnold belandde bij de tweede paal voor de voeten van de aanvaller, die de bal uitstekend binnen volleerde. Amper twee minuten later was het via een intikker van Luis Díaz opnieuw raak: 2-0.

The Spurs legen lamgeslagen en dat resulteerde in de vijftiende minuut in een strafschop die werd benut door Mohamed Salah. Virgil van Dijk wilde vervolgens een voorzet vanaf links blokken, maar gleed uit. De daaropvolgende assist werd zonder genade binnen geramd door Harry Kane: 3-1.

Heung-min Son maakte halverwege de tweede helft de 3-2, waardoor de spanning weer helemaal terug was. In de absolute blessuretijd zorgde Richarlison voor de gelijkmaker.

Wie dacht dat Tottenham zodoende met een knap punt naar huis ging, kwam bedrogen uit. Het allerlaatste slotoffensief van Liverpool leverde via Diogo Jota alsnóg de 4-3 op, waardoor de thuisploeg er met de zege vandoor gaat. Daardoor mag de ploeg van Jürgen Klopp nog altijd hoop houden op een Champions League-ticket, maar lijkt die van Stellini enigszins afgehaakt.